Veiliger rijden met de juiste muziek

Wist jij dat muziek je kan helpen met betere concentratie in het verkeer? Automobilisten letten beter op als ze tijdens het rijden luisteren naar bepaalde muziek, blijkt uit recent onderzoek.

Bekijk en luister

Betere concentratie

Misschien denk je dat muziek in de auto alleen maar afleiding is. Maar dat is lang niet altijd het geval. Het onderzoek toont aan dat bepaalde muziek juist bijdraagt aan je concentratie in de auto. Popmuziek wordt gezien als de beste muziek voor achter het stuur. Daarom gaan wij met een aantal Nederlandse artiesten op zoek naar nummers waarmee je thuis kan komen. Tim Knol bijt het spits af, hij schreef speciaal voor lange autoritten het nummer ‘Wandering Heart’.

Bij te weinig informatie dwalen je gedachten af of gaan je hersenen op zoek naar afleiding en kan het zijn dat je toch even op je telefoon kijkt. Muziek is de beste remedie om dit te voorkomen.

Berfu Ünal, Professor of Social Psychology

De perfecte muziek

Niet alle muziek verhoogt de concentratie. Nummers met een hoge BPM hebben bijvoorbeeld een negatieve invloed op de veiligheid. Hoge, schrille klanken of hele lage bastonen kunnen bijdragen aan een agressieve rijstijl. En ook jazz kan je beter vermijden. Die stijl is zo complex dat het te veel van je concentratievermogen vraagt. Popmuziek is het beste genre voor achter het stuur. Het houdt je hersenen actief zonder te veel af te leiden. Het voorkomt dat je bewust of onbewust op zoek gaat naar andere afleiding, zoals bijvoorbeeld je telefoon.

Bestel een auto en ontvang een gesigneerd exemplaar

Vaste prijs

Onderhandelen over een extra setje speakers? Dat wil je niet. Daarom heeft elke auto bij ons een vaste prijs.

Gratis thuisbezorgd

Bestel je auto online. Hij wordt thuis afgeleverd en de geluidsinstallatie test je gewoon voor de deur.

14 dagen bedenktermijn

Niet tevreden met de audio in je nieuwe auto? Dan krijg je het aankoopbedrag gewoon weer van ons terug.